HALLOWEEN PYNT

Halloween pynt

Hvis der er en fest, som kræver den perfekte pynt, så er det halloween. Vi har samlet alt det bedste halloween pynt, som kan bruges overalt. Pynt haven op med gravsten og skelletter,  måske en bevægelig zombie.Dæk husen med vores flotte spinnevæv. Put en nogle øjne i driksene eller måske  leder du efter en spændende halloween bordløber eller blot et par virkelighedstro edderkopper eller et lille skelet, som kan skræmme gæsterne, så har vi det på hylderne og leverer nemt og hurtigt lige til din næste fest.

 

 


Halloween pynt og Græskar historisk

Halloween skikkene går helt ilbage til et gammelt europæisk folkeslag nemlig kelterne. Det keltiske folk afsluttede året på en dag, som de kaldte samhain. Det blev fejret med en kæmpe fest, hvor man ærede alle de døde og samtidig fejrede høsten. Man brændte bål af for at udrense det gamle og give plads til genfødsel og frugtbarhed og det nye.  Man mente, at der på denne dag var særlig kort afstand mellem de levendes og dødes verden, så derfor tændte man lys for at holde genfærdene væk. Roer blev oprindeligt brugt som lygter.

 

Traditionen med udhulede græskar kom først til senere. Immigranter fra Irland og Skotland tog traditionen med sig til Amerika i det 19. århundrede. Men der var ingen roer i Amerika, i hvert fald ikke i den forstand, som man kendte det fra de britiske øer. De europæiske indvandrere lærte så græskarret at kende og derfra stammer traditionen med græskarmænd. Og græskar har tilmed den fordel, at det er lettere at skære i end roerne og kan blive mere dekorative.

 

Desuden klædte man sig ud som et symbol på, at den almindelige verdensorden midlertidigt var sat ud af kræft. Idéen var, at man ved at iføre sig uhyggelig udklædning kunne skræmme de mange frygtelig og onde ånder væk ved selv at være uhyggeligt udklædt. Når spøgelserne og ånderne så folk i uhyggelige kostumer blev de altså skræmt direkte tilbage i graven.

Lav halloween pynt selv - Sådan laver man flott Halloween græskar

Her ser du flere Halloween græskar.

Halloween, og deraf græskar til Halloween, er en af de traditioner, som vi har taget til os fra USA. En af de smukke ting ved Hallowen , er alle de flotte udskårede Halloween græskar, der står på trappesten, i vinduer og i haver og indkørsler rundt omkring med et starinlys i. Dette er utroligt hyggelig og Selvom du ikke har de helt store evner indenfor græskarskæringer, så kan du  nemt og hurtigt lære det!

Find dit perfekte græskar til Halloween

Når du skal lave græskarudskæringer, er det først og fremmest vigtigt, at du finder et rigt godt græskar. Et hvor der er en side, der er plan og lige - så den er nem at arbejde på.

 

Skal hele familien i gang med græskarskæringer - så kan du købe græskar, der passer til den enkelte persons størrelse i familien. Eksempelvis, det helt store Halloween græskar til far, et mindre til mor, et lidt mindre til datteren, et endnu mindre til lillebro på 4 år - osv.

 

Det bedste vil være at finde et græskar med en rigtig god top, da du kan bruge det som låg og skifte fyrfadslys løbende - eller måske bruge toppen som næse!

Græskar til Halloween i flotte udgaver.

Forberedelse

Det er super sjovt at udhule og skære græskar, men det sviner lidt. Drop derfor tanken om at bruge stuegulvet. Hvis du har plads udenfor, så gør det der - eller dæk hele entrégulvet med plastik. Du kan skære affaldssække op - så har du den perfekte plastikafdækning. Sørg også for at have 2 sække stående, som du kan putte græskarets indmad i. Stil en lille spand med vand, en klud og en rulle køkkenrulle ved siden af, så du kan skylle hænder og tørre græskaret af.

Redskaberne

Du kan købe et lille udskæringssæt til græskar, som indeholder alt det nødvendige udstyr. Det er altså ikke et must, for du kan sagtens bruge en mellemstor skarp kniv, en mørk tusch og en spiseske.

Værkstøj til græskarskæring

Sådan gør du

Nu har du fundet dit perfekte græskar, samt lavet forberedende arbejde i form af afdækning og har redskaberne - så er du klar til at lave flotte græskarudskæringer til Halloween.

Tag fat i tuschen og tegn øjne på græskarret. De kan være runde eller trekantede - eller hvad nu du synes. Derefter næse og mund. Til slut tegner du omridset i toppen, så det kan tages af som et låg. Nu er det tid til, at du kan begynde at udhule græskarret. Al indmad og alle kerner skal fjernes, så der er helt tomt indeni. Nu skal der skæres efter dine optegnede linjer.

Når der er skåret, putter du et fyrfadslys ned i græskarret og sætter "låget" på. Bum - så har du flot pynt til Halloween!

 

Du kan her se en video af, hvordan du eksempelvis kan udskære et græskar til Halloween:

 

 

Sådan gør du

Nu har du fundet dit perfekte græskar, samt lavet forberedende arbejde i form af afdækning og har redskaberne - så er du klar til at lave flotte græskarudskæringer til Halloween.

Tag fat i tuschen og tegn øjne på græskarret. De kan være runde eller trekantede - eller hvad nu du synes. Derefter næse og mund. Til slut tegner du omridset i toppen, så det kan tages af som et låg. Nu er det tid til, at du kan begynde at udhule græskarret. Al indmad og alle kerner skal fjernes, så der er helt tomt indeni. Nu skal der skæres efter dine optegnede linjer. Når der er skåret, putter du et fyrfadslys ned i græskarret og sætter "låget" på. Bum - så har du flot pynt til Halloween!

Til sidst 4 idéer til græskarudskæringer til Halloween

  • Det meget glade græskar - trekantede øje/næse og stor smilende mund
  • Det mere vrede græskar - trekantede øje/næse og nedadvendende mund
  • Det syge græskar - runde øje og åben mund, som kaster indmaden op
  • Det uhyggelige græskar - måneøjne med skæv mund og 3 tænder

 

Trustpilot