DE DØDES DAG

DAY OF THE DEAD

Har du tidligere fejret den mexicanske Day of the Dead? Hvis ikke, synes vi i Festbutikken , at det er på høje tid!  Hold en anderledes halloweenfest og anvend i stedet  dødens dag temaet. Det klassiske skeletansigt kan pryde både servietter og papkrus til festen. Gør jer klar til en rigtig uhyggelig fest!

 

De Dødes Dag - Día de Muertos er en mexikansk fejring som gennemføres den 1. og 2. November.  Oprindeligt stammer traditionen fra Mexico, hvor familie og venner samles for at tænke på deres nære og kære, som er gået bort. Men det behøver på ingen måde blive en sorgens dag. Nej, du kan fejre livet og invitere til en rigtig stor fest, som spreder glæde for alle, som stadig er i landt os. 

 

Dagens fejring er en blanding af præcolombiansk kultur og de katolske "all sjæles dag" og allehelgensdag. Det er en festdag både i Mexico og Mellemamerika samt store  dele af  USA , hvor der befinder sig rigtigt mange mexicanere og mellemamerikanere.

 

Oprindelsen for fejringen af de dødes dag i Mexico kommer fra før de spanske conquistadorer ankom til kontinentet. Der er registreret fejringer fra aztekeremayaere, Tegn tyder på at fejringerne har foregået i flere tusind år. Tidligere var det normalt at beholde kranier som trofæer og vise dem frem under ritualer som symboliserede døden og genfødslen. Før den spanske erobring blev fejringen udført i juni og juli. Efter katalicismen fik indpas blev fejringen flyttet til oktober/november så det passede sammen med alle sjæles dag.

 

Festbutikken  har alt, hvad du behøver til at skabe en Day of the Dead-fest. Vi har masker, sminke, kostumer i både dame- og herremodeller og meget mere, som forgylder din fest. Hold en anderledes halloweenfest og anvend i stedet Day of the Dead-temaet. Det klassiske skeletansigt kan pryde både servietter og papkrus til festen. Gør jer klar til en rigtig uhyggelig fest! Se også vores skelkostumer

 

 


Trustpilot