POLTERABEND

Bride to be / Polterabend Gadgets 

Skal du arrangere din vens eller venindes Polterabend, Hen Party eller Stags Night? Så få styr på polterabend festen, med vores  sortiment af polterabend udstyr og Bride to be gadgets. Traditionen tro skal gommen eller bruden igennem en uforglemmelig dag i selskab med de nærmeste venner. Dagen indebærer at den kommende brud eller brudgommen bliver udsat for diverse ydmygende og grænseoverskridende ting- til de flestes  store morskab. Mange bliver klædt ud i sjove kostumer eller tilbehør, her finder du bl.a til gommen falske og oppustelige bryster, stripper sæt og til bruden er der sugerør  med peniser og diverse accessories hvor der står Bride To Be. Slå dig bare løs her, og forbered dig på en rigtig fed polterabend.

 


{{amount}}

Polterabend er en sammensætning af de to tyske  ord Poltern og Abend, der betyder henholdsvis "buldre, brage, larme" og "aften". Med tiden er polterabend blevet en begivenhed, hvor man fejrer et brudepar ca. en uge eller to før deres bryllup  for at ønske dem held og lykke i deres nye tilværelse eller (for nogens vedkommende) at give dem et vink med en vognstang om alt det sjove, de nu snart går glip af i ægteskabet. Polterabender er som fænomen i danmark  første gang blevet registreret i 1980’erne, og er sidenhen blevet en fast tradition op til et bryllup.

 

Typisk ved bruden/gommen ikke hvornår deres polterabend er, og det er typisk planlagt af deres nære venner/veninder, som arrangerer hele dagen, og sørger for at få inviteret dem der skal være med. En polterabend afholdes typisk separat for mænd og kvinder, idet det kun er mænd der er med til gommens polterabend, og kun kvinder til brudens polterabend.

 

Aktiviteter
 

Der er forskellige temaer for en polterabend. Arrangørerne finder ofte temaer de selv kunne tænke sig at opleve, men det stik modsatte kan også finde sted. Typiske aktiviteter er: Faldskærmsudspring, CD-indspilning, paintball , få taget modelfotos, fiskespa, glaspustining, go-cart, croquis-tegning, fangerne på fortet, waterballz eller andre muligheder.

 

Fælles for de fleste polterabender er, at de slutter af med en fest i samme område som dagsaktiviteterne er foregået i.

Udenlandske tendenser

 

I udlandet (bl.a. hos englænderne hvor ca. 25% af alle polterabender foregår uden for landegrænserne) er det en voksende trend at tage på rejse i stedet for at afholde en klassisk polterabend. Det kan være flere dage til f.eks. Ibiza eller Pragh  for at komme ud og opleve noget man normalt ikke ville kunne gøre. Fænomenet er dog forholdsvist nyt i Danmark.

 
Oprindelse

 

Oprindelsen til polterabend ved man endnu ikke. Nogle mener det er et urgammelt Germansk  synonym for "fadæse". Derfor knuste man lertøj, legetøj og andet tøj for at fordrive den onde poltergejst.

 

I Tyskland er det stadig en tradition at man uden for parrets bopæl knuser porcelæn for at symbolisere lykke. Ved at det kommende ægtepar i fællesskab samler skårene op, symboliserer de at de også i fremtidige livssituationer vil bukke og skrabe for hinanden.

 

Kilde Wikipidia.dk