POLTERABEND

preload spinner

Bride to be / Polterabend Gadgets 

Skal du arrangere din vens eller venindes Polterabend, Hen Party eller Stags Night? Så få styr på polterabend festen, med vores  sortiment af polterabend udstyr og Bride to be gadgets. Traditionen tro skal gommen eller bruden igennem en uforglemmelig dag i selskab med de nærmeste venner. Dagen indebærer at den kommende brud eller brudgommen bliver udsat for diverse ydmygende og grænseoverskridende ting- til de flestes  store morskab. Mange bliver klædt ud i sjove kostumer eller tilbehør, her finder du bl.a til gommen falske og oppustelige bryster, stripper sæt og til bruden er der sugerør  med penis og diverse accessories hvor der står Bride To Be på. Slå dig bare løs her, og forbered dig på en rigtig fed polterabend.

Bride to be - Polterarbend Hen's Night og Stags Night

Denne begivenhed har mange navne fælles er at det er en kær, gammel tradition at fejre venner og eller veninde med en uforglemmelig fest, inden de skal ’gives væk’ til en brud eller gom ved et forestående bryllup. I al sin enkelthed går fejringen ud på, at det er kvindens eller mandens sidste tur i byen, inden det vilde ungdomsliv forsvinder bort med de ægteskabelige pligter. Derfor er polterabend også en helt speciel fest, hvor venner og veninder virkelig folder sig ud for at polterabenden bliver mindeværdig på alle leder og kanter. Det skal med andre ord være en dagslang fest, som dagens midtpunkt vil huske resten af livet for de mange sjove, finurlige og gerne kreative indslag. 

Med en polterabend gælder det først og fremmest om at fylde dagen op med indslag af festlige indslag . Ét af de indslag betyder i mange tilfælde, at man klæder den kommende brud eller gom ud i et kostume , der som en del af festens tema følger resten af dagens program. Ofte bidrager deltagerne også ved selv at trække i egne kostumer, der går i spænd med den kommen brud eller brudgorms udklædning. 

Polterarbend oprindelse og tradition

Oprindelsen til polterabend ved man endnu ikke. Nogle mener det er et urgammelt Germansk  synonym for "fadæse". Derfor knuste man lertøj, legetøj og andet tøj for at fordrive den onde poltergejst. I Tyskland er det stadig en tradition at man uden for parrets bopæl knuser porcelæn for at symbolisere lykke. Ved at det kommende ægtepar i fællesskab samler skårene op, symboliserer de at de også i fremtidige livssituationer vil bukke og skrabe for hinanden.

Polterabend er en sammensætning af de to tyske  ord Poltern og Abend, der betyder henholdsvis "buldre, brage, larme" og "aften". Med tiden er polterabend blevet en begivenhed, hvor man fejrer et brudepar ca. en uge eller to før deres bryllup  for at ønske dem held og lykke i deres nye tilværelse eller (for nogens vedkommende) at give dem et vink med en vognstang om alt det sjove, de nu snart går glip af i ægteskabet. Polterabender er som fænomen i danmark  første gang blevet registreret i 1980’erne, og er sidenhen blevet en fast tradition op til et bryllup. Typisk ved bruden/gommen ikke hvornår deres polterabend er, og det er typisk planlagt af deres nære venner/veninder, som arrangerer hele dagen, og sørger for at få inviteret dem der skal være med. En polterabend afholdes typisk separat for mænd og kvinder, idet det kun er mænd der er med til gommens polterabend, og kun kvinder til brudens polterabend.

Bride to be Aktiviteter

Der er ofte forskellige temaer for en polterabend. Arrangørerne finder ofte temaer de selv kunne tænke sig at opleve,eller som fortæller noget om hovedpersonen men det stik modsatte kan da også finde sted. Typiske aktiviteter kan være: Faldskærmsudspring, CD-indspilning, paintball , få taget modelfotos, fiskespa, glaspustining, go-cart, croquis-tegning, fangerne på fortet, waterballz eller andre muligheder. Fælles for de fleste polterabender er, at de slutter af med en fest i samme område som dagsaktiviteterne er foregået 

Hen's night eller Stags Night Udenlandske tendenser

I udlandet (bl.a. hos englænderne hvor ca. 25% af alle polterabender foregår uden for landegrænserne) er det en voksende trend at tage på rejse i stedet for at afholde en klassisk polterabend. Det kan være flere dage til f.eks. Ibiza eller Pragh  for at komme ud og opleve noget man normalt ikke ville kunne gøre. Fænomenet er dog forholdsvist nyt i Danmark.

 
 
Trustpilot
Trustpilot