HELIUM TIL BALLONER

preload spinner

Helium til balloner i engangsflasker

Skal  du holde en super flot fest så fyld op med vores smukke balloner med helium og få et super flot og festligt  resultat!. Vi har helium til balloner indeholdende helium til alt fra 10 til 50 balloner så der er meget at vælge imellem. Heliumflaskerne er engangsflasker og kan afleveres på storskrald eller på genbrugsstationen. Du kan købe helium i butikken eller her online. Vi anbefaler, at du bruger folieballoner eller talballoner til helium, fordi de holder omkring 6 dage, mens almindelige latex balloner kan variere meget, men typisk omkring 6 - 8 timer.

HeliumFlasker

Helium flasken er lavet i et kraftigt plast engangsmateriale eller alimidelig alminium tank, så du slipper for at skulle betale pant og returnere den. Når flasken er tom, aflevere du blot flasken til den nærmeste genbrugsplads. (Da flasken kan være under tryk, må den ikke smides ud som almindelig skrald.) Helium flasken leveres klar til brug - dette betyder, at du får alt hvad du skal bruge, for at fylde helium i dine balloner.  Der medfølger en lille studs, der let skrues ned i helium flasken - placér en ballon på studsen og drej nu studsen helt i bund og derved åbner for en ventil, der fylder ballonen med helium. 

Hvorfor svæver helium fyldte balloner?

Helium er det 2. grundstof i det periodiske system, og har det kemiske symbol He. Under normale tryk- og temperaturforhold optræder denne ædelgas som en farveløs, lugt- og smagsfri, enatomig, inaktiv og ugiftig gasart. Helium er en af de letteste og mindst ”tætte” af alle kemiske stoffer. Helium er en gasart. Samtidig har helium en stabil kemisk struktur og størrelsen på et enkelt helium-atom er utroligt lille. Denne kombination betyder at helium har en meget lav densitet på kun 1/7 af luftens. Så lidt ligesom olie flyder på vand, vil en heliumfyldt ballon forsøge at ”flyde på ilt” og den svæver derfor opad i et endeløst forsøg på at komme oven på vores luft.

Helium – meget andet end Mickey Mouse stemmer og ballon gas!!

Helium bruges til at fylde i balloner så de svæver og til at lave sjove og meget pivet ”Mickey Mouse stemmer”. Det er nok det, som de fleste umiddelbart tænker på når snakken falder på gasarten helium. Helium kan rigtigt nok bruges til at fylde ballonerne med for at få dem til at svæve og helium kan også ændre din stemme ved indånding. Men helium bruges til mange andre nyttige formål end som ballon fyld og til fest og ballade. Faktisk er helium en efterhånden forholdsvis sjælden gasart og heliummen bruges som vigtigt element i både teknologisk og medicinsk udvikling og produktion og ikke kun som helium til ballonerne. Forskere lærer stadig nye ting om heliums besynderlige egenskaber og anvendelsesmuligheder. Heliums anvendelse i videnskaben er ekstremt vidtrækkende, men dens vigtigste funktion er nok til nedkøling

Helium – Er solen's og universets ”brændstof”

Helium har sit navn efter den græske gud ”Helios”, som var solens gud. Helium blev nemlig opdaget af astronomer 1868, mens de studerede gas absorptionslinjer" i farvespektret af sollys. Helium blev opdaget af den franske astronom Pierre Janssen, som under en solfomørkelse  observerede en hidtil ukendt gul spektralinje i lyset fra solens atsmofære. I 1903  blev der fundet store reserver af helium i naturgasfelset i USA, som nu er langt den største leverandør af denne gas  Helium udgør estimeret ca. 45% af solens masse, og dannes ved fusion af hydrogenatomer i Solen og andre stjerner og udgør ca. 23 vægtpct. af Universets masse. Helium findes i yderst begrænsede mængder på jorden, men er det næst hyppigste grundstof i universet kun overgået af brint Flere forskere peger på at jordens helium-depoter er ved at være udtømt og der findes ingen prisbillige alternativer til ædelgassen.

 

Trustpilot
Trustpilot