VALENTINES DAY

preload spinner

Valentines Dekoration

Denne ene dag om året er det fuldt tilladt at gå all in på kærligheden. Mange mennesker køber typisk roser eller store buketter blomster kombineret med noget lækkert chokolade, for at vise deres udkårne at de er den eneste ene. Vi mener også at pynten er vigtig denne dag. Derfor har vi her samlet en kategori med alt vores bedste Valentines Day pynt, og der er ikke sparet på hjerterne. 

Valentine's day er kendt som "De elskendes helligdag" hvor man skal sende chokolade, vin, slik og hjerter til hinanden. Traditionen  som vi kender den stammer fra USA, men der er også andre som mener at traditionen stammer fra den Romerske højtid "Lupercalia" hvor der den 15 Februar bliver holdt en stor festival for guden "Lupercus" Valentines dag bliver holdt de fleste steder den 14 feb. og bliver mange steder brugt til at pynte op med hjerter og røde farver. Vi har mange søde og sjove historier omkring Valentines dag og dagen bliver da også tit brugt til at fri til sin kommende brud eller brudgom. Mange vælger at købe røde rosenblade og strø ud på sengen mens man i resten af soveværelset eller stuen har pyntet med hjerte balloner med helium og flotte blodrøde guirlander. Uanset hvad du vælger har vi alt du skal bruge til at pynte op til en smuk Vallentines.

Hvornår fejres Valentines day??

Valentinsdag, fejres altid den 14. Februar og, er kendt som "de elskendes helligdag". På denne dag udveksler par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver.

Hvor kommer Valentines day Fra?

Valentinsdag er i moderne tid blevet sat i forbindelse med den gamle romerske højtid  Lupercalia, men ikke alle forskere er dog helt enige i dette. Festivalen Lupercalia blev afholdt den 15. Februar til ære for en af de romerske guder, Lupercus, og en række ritualer, som skulle sikre frugtbarhed, var et vigtigt element i festen. Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter en romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig meget usikkert. Legenden fortæller, at da kejser  Cladius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romersk-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentine. Afholdelse af valentinsdag i Danmark  er en forholdsvis ny tradition. I Finland , hvor dagen har været fejret siden 1989, er det den næstvigtigste sæson for afsendelse af postkort med 5-5½ mio. valentines kort . USA må siges at være foregangsland for helligdagen. Der sendes hvert år 192 millioner valentinskort.

Lav din egen Chokolade

 

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot
Trustpilot