BABY SHOWER

Babyshower udstilling

Babyshower & Dåb

I Danmark har vi tidligere kaldt barnedåben for livets første fest, men ligesom halloween og Valentines dag, har vi importeret endnu et par trends fra USA, nemlig babyshower og gender reveal. Babyshower er festen for den kommende mor og barnet - inden fødslen. Det er en rigtig pigefest med alt hvad dette medføre af tøsesnak.  Farverne er de samme som til barnedåb, nemlig lyserøde og lyseblå og motiverne babyelefanter, storke, sutter og barnevogne. Skal du holde en babyshower skal den selvfølgelig ikke minde om en helt almindelig dag med veninderne nej vel!! Skal du gøre den anderledes skal du bruge noget som gør den anderledes og til dette høre babyshower pynt.

preload spinner

 

Babyshower hvad er det for en fisk??

Babyshower er en fest, som veninder eller familie arrangerer for den kommende mor. Festen er normalt kun for piger, og holdes et par måneder før den forventede fødsel. Babyshower kan sammenlignes lidt med en polterabend. Ofte bortføres den kommende mor til fest et sted hos en af arrangørerne. Der medbringes gaver til den vordende mor. Det engelske ord ”shower” hentyder til den gaveregn, den kommende mor modtager. Pynten holdes i lyserøde eller lyseblå farver. I dag kender mange allerede kønnet på barnet inden fødslen, men ellers styres farverne af forventningerne til barnets køn. FestButikken har bannere, servietter og tallerkener og meget andet til at dekorere med. Det er altid spændende at se, om man har ramt rigtigt med køn og farve.

Baby Shower en vaskeægte amerikansk tradition

Babyshowers stammer selvfølgelig fra USA, men i dag er det også en udbredt tendens i Danmark. Begrebet ”babyshower” siges at have flere betydninger, men den mest kendte relaterer sig til ordet ”shower”, fordi der er tale om en regn af gaver. Nok er der tale om en nyere amerikansk tradition, men det at markere en graviditet med et ritual er langt fra nyt og har fundet sted i tusindvis af år rundt omkring i verden. Eksempelvis er der en gammel tradition i Indien – ”seemantha” – som afholdes, når en gravid kvinde er 6-8 måneder henne. Her ’bader’ moderen ikke i en regn af gaver, men i en regn af tørret frugt og andre frugtbarhedssymboler. Traditionen indebærer desuden en musikalsk ceremoni til fordel for barnets ører. Herhjemme markeres flere og flere graviditeter nu også med en form for ritual – nemlig et babyshower. Selvom inspirationen kommer fra USA, kan du sagtens lave din egen fortolkning og skabe et event, der tilgodeser lige netop din veninde og hendes personlighed.  

Hvordan holder man et rigtigt Baby Shower?

Et Baby Shower i dag - ja det er 'pigernes fest' med en gaveregn til den vordende mor og den kommende baby.  Meeeeen - Hvordan holder man egentlig et Baby Shower? Ja det spørgsmål er ikke helt så nemt at besvare da der findes rigtigt mange måder forskellige måder. Ja egentligt findes der ingen faste regler for  et Baby Shower. Dog er det sådan er der er nogle ting som vil gøre det til en baby shower og ikke blot en almindelig sammenkomst for veninderne. Her på siden finder du alt hvad du skal bruge til en Baby Shower samt en række gode råd så det bliver til det mest fantastiske Baby Shower fest ever!! 

Sådan kan du holde et babyshower

Pynt og dekorationer skal der selvfølgelig til! Et babyshower er nemlig ikke komplet, før der er pyntet fint op – gerne i farver, som symboliserer barnets køn. Dæk et flot og indbydende bord med levende lys, foldede servietter og sjove dekorationer som eksempelvis spiselige sutter og rangler. Det kan være en god idé at vælge engangsservice og en papirdug, så I ikke skal bruge timevis på oprydningen, men i stedet bruge tiden på den kommende mor.  Når du pynter op, er der ingen grund til at holde dig til spisebordet. Hvorfor ikke pynte hele stuen op? Et babyshower er en festlig lejlighed, hvor ”more is more”, når det gælder oppyntning. Brug derfor elementer som pom poms og guirlander og placer dem rundt omkring i stuen. Du kan også pynte op med  balloner; hæng dem op med en snor eller brug ballonpinde, så du kan sætte dem i planter og vaser.

Hvem og  hvor arrangeres et Baby Shower?

I dag bliver et Baby Shower typisk organiseret af den vordendes mor's veninder, kvindelige familiemedlemmer eller nogen gange kollegaer. Baby shower kan  arrengeres som 'surprisefest eller arrangeret sammen med den gravide mor. Typisk holder man et Baby Shower i det sidste trimester af graviditeten og oftes ca. 6 uger før den fastsatte fødselsdato.

 

Da en baby shower oftest er en ren pigefest vil et Baby Shower altid være en dag fyldt med tøsesnak. Snak om  fødselen og gode tips til de første dage sammen som familie fylder lige så meget som snak om eksempelvis, hvor der kan købes de bedste babyprodukter, hvilke sutter der skal bruges og hvilke mærker af babytøj som kan anbefales.  Som navnet 'Baby Shower' antyder er traditionen ved denne fest, at der foregår en gaveregn af alle mulige gaver som den vordende mor, babyen og familien har brug for, eksempelvis sutter, suttekæder, bamser og nusseklud. Det alt afgørende er at et Baby Shower finder sted i festlig pyntede omgivelser. 

Server lækker mad og flotte kager

Maden er en vigtig del af et babyshower. Typisk vil det være en dagsbegivenhed, så brunch eller frokost med efterfølgende kaffe og kage er ideelt. Det vigtigste er at skabe rammerne for en hyggelig dag, og derfor behøver det ikke at være avanceret eller dyr mad. Du skal bare sørge for lette anretninger, som de fleste kan lide. Du bør dog tage hensyn til den gravide og sørge for, at der også er pasteuriserede mejeriprodukter på bordet – gravide må eksempelvis ikke spise bløde oste lavet af upasteuriseret mælk. Kager er ligeledes en uundværlig del af et fint babyshower. Her kan du igen tænke i farvetema; put eventuelt lidt frugtfarve i din frosting eller glasur, så kagerne får en fin lyseblå eller lyserød farve. Du kan også pynte dem med krymmel eller andet spiseligt pynt, der giver kagerne et festligt udtryk.

Er du ude efter en lagkage med flot pynt lavet af marcipan eller fondant, eksempelvis et par små, buttede babyfødder, kan du bestille en hos bageren eller få en ferm kagebager til at gøre det. Alternativt kan du selv kaste dig ud i et projekt – tjek eventuelt Den store bagedyst-vinderen Annemette Voss’ lærerige Youtube videoer få masser af inspiration samt kyndig vejledning.

Fuldend dagen med sjove lege

Hvis du gerne vil holde et gennemført babyshower, er der en række forskellige selskabslege, som du kan tage med. De fungerer som sjove pauser mellem maden og kan desuden være en god måde at skabe en munter stemning i et selskab, hvor ikke alle kender hinanden. Der findes et hav af forskellige lege, så det er op til dig at udvælge dem, der fungerer bedst til netop dit selskab. Det er dog ikke sikkert, at du kender alle gæster, og så er der heldigvis en række klassiske babyshower-lege, som oplagte go-to valg. Det er blandt andet at lade gæsterne gætte omkredsen på den gravides mave, at lade den gravide spise babymad og gætte indholdet og at lave en quiz om moderen – eksempelvis en ’tip en 13’er’, hvor alle gæster får uddelt en kupon.   Husk, at det vigtigste, når du arrangerer et babyshower, ikke er, hvorvidt du følger de amerikanske traditioner til punkt og prikke, eller om der er en overdådig gaveregn. Det vigtigste er derimod, at den kommende mor og gæsterne får en hyggelig og sjov dag. 

Dåbsfesten eller Baby Shower 

Dåben er en måde at byde barnet velkommen i familien, og det er en stor dag for mor og far. Det kan være en højtidelig fest eller en mere uformel sammenkomst. Ingen kan huske deres egen barnedåb, men mange har fået fortalt om dagen og set billeder, som gør, at vi tænker på dagen med glæde. Især børn i børnehavealderen elsker at få fortalt om deres dåb og se billeder fra Festbordet dækkes op med lyserøde eller lyseblå festartikler. Festbutikken har minirangler til bordet, små barnevogne, konfetti med babymotiver, balloner, creperuller, flag, bannere. Bordet pyntes med dug og bordløber i lyserøde eller lyseblå farver. Benyttes bordkort, har de motiver relateret til den lille, eventuelt benytter man hjemmelavede bordkort eller gaveæsker - måske formet som en barnevogn. Storken skal selvfølgelig også være med. FestButikken har flere dekorationer med storkemotiver.

Trustpilot
Trustpilot