SIDSTE SKOLEDAG KOSTUME

Find dit Sidste skoledag kostume

Det er ved at være tid til sidste skoledag. Her hos Festbutikken husker vi også hvor sjovt det var at lede efter de rigtige sidste skoledag udklædning og kostumer, den rigtige maske eller paryk eller makeuppen til at få det hele til at ligne en million på sidste skole dag. Hvad har du fundet ud af du skal være klædt ud som på sidste skoledag? Hvis du er i tvivl, synes vi at du skal kigge ind forbi vores kostume og udklædnings kategori. Vi har samlet alt i kostumer så du har nemt ved at lægge de rigtige filtre ind. Der er kostumer  for enhver pengepung og i alle slags størrelser og designs. Med det største udvalg af kostumer og udklædninger til sidste skoledag, er Festbutikken det helt rigtige sted at starte!


Sidste Skoledag Kostumer 

Sidste skoledag er en traditionel festdag på mange folkeskolerog er  den sidste "normale" skoledag for eleverne i 9. og 10. klasse, før de går på læseferie forud for eksamen. Også efterskoler, gymnasier og handelsskoler fejrer sidste skoledag.

 

Trods navnet er der dog ikke tale om en skoledag i traditionel forstand for hverken for 9. og 10. klasserne eller for de øvrige elever og lærere. I stedet er det en festdag med forskellige aktiviteter og udskejelser, hvor man fejrer de elever, der snart skal forlade skolen. Dagens forløb varierer fra skole til skole, men ting som er fælles er ofte morgenmad,  udklædning , karameluddeling. På nogle skoler er  sprøjten med vand og skum en del af traditionen. Da det imidlertid kan være særdeles ubehageligt for de ofrene, som ikke er indforståede med udskejelserne er det blevet forbudt en del andre steder.

Sidste Skole Dag Udklædning og Traditioner

  • Blå bog: Ofte skrives der en blå bog om årgangen eller klassernes elever, og lærer. Blå bog skrives oftest af elever og kan indeholde diverse spydighedder og udnævenlser
  • Karameluddeling: Eleverne i en klasse køber ofte karameller, som de så kaster ud til andre elever for underholdningens skyld.
  • Morgenmad: Eleverne eller lærerne arrangerer tit et morgenmadsarrangement som en måde at starte den sidste dag på og for at sikre at eleverne har noget at stå i mod med.
  • Udklædning: Både elever og lærere kan være udklædte kostumerne er ofte udvagt udfra et tema.
  • Underholdning: Der er mange former for underholdning på den sidste dag i folkeskolen, men underholdning som fodbold i skum, parodier på klassens lærere, vandsprøjtning på mindre klasser, quizzer.