OKTOBERFEST

preload spinner

Oktoberfest Temafest

Bliv klar til oktoberfest med festlige oktoberfest kostumer, udstyr og oktoberfest kjoler og lederhosen fra Festbutikken. Oktoberfesten er gennem årene blevet større og større. Det ses også i Danmark, hvor flere byer afholder store fester med tysk tyroler tema i september og oktober måned. Her er højt humør og ikke mindst masser af øl på menuen.  Hos Festbutikken har vi masser af oktoberfest kostumer og pynt til oktoberfest . Vi har oktoberfest kostumer som tyroler, lederhosen, oktoberfest kjoler og oktoberfest pynt. Her er øl, fest & farver, tyrolermusik, storbarmede piger i centrum. Vi har lederhosen i mange kvaliteter herunder ægte tyske lederhosen. Endelig har vi "Heidi'er" i adskillige udgaver - samt masser af tilbehør til din oktoberfest, tyrolerfest eller tyske Beerfest.

 

Vi har delt oktoberfest temaet op i flere underkategorier, så du nemmere finder lige præcis det du mangler. De to mest populære er lederhosen til mænd, der giver det helt rette tyroler look og tyrolerkjoler, der både er sexede og festlige. For at kunne gøre festen festligere og mere gennemført har Festbutikken også et stort udvalg af tilbehør til oktoberfest temaet. I kan få oktoberfest guirlander, vægtæpper, skilte, drikkekrus, servietter, bordduge, balloner og mange andre produkter, som kan gøre tyrolerfesten til et hit og en mindeværdig begivenhed. Mange af tingene er i en kvalitet, der kan bruges både ude og inde og kan holde til mange fester- Er du en af de mange som tager til oktoberfest i Tyskland eller skal du holde en selv? I denne kategori finder du alt, hvad der skal til for at gennemføre oktoberfesten. Lige fra festlige oktoberfest kostumer og tilbehør til oktoberfest dekorationer og pynt - du kan finde flere karnevalskostumer her

Tyrolerfest eller Oktoberfest

Oktoberfest er verdens største Volksfest (ølfestival og selskabslege). Oktoberfest afholdes hvert år i München i Bayern i Sydtyskland. Det er en 16 til 18 dages lang folkefest, som løber fra midten eller slutningen af ​​september til den første weekend i oktober. Oktoberfesten besøges hvert år af mere end 6 millioner mennesker fra hele verden. Lokalt kaldes det Theresienwiese  efter navnet på markedspladsen Theresienwiese hvor det hele afholdes. Oktoberfest er en vigtig del af bayersk kultur, og er blevet afholdt siden 1810. Oktoberfest afholdes nu i store dele af verdenen efter den oprindelige München begivenhed. Under arrangementet, bliver der konsumereret utrolige mængder af øl. I løbet af 16-dages festival i 2013, for eksempel, blev 8 millioner liter øl serveret sammen med en bred vifte af traditionelle fødevarer, herunder Hendl (stege kylling), Schweinebraten (flæskesteg), Schweinshaxe (grillet skinke hock), Steckerlfisch (grillet fisk på en pind), Wurstl (pølser) alongwith Brezen (saltkringler), Dumplings (kartoffel eller brød dumplings), Käsespätzle (ost nudler), Reiberdatschi (kartoffel pandekager), Sauerkraut eller Rotkohl / Blaukraut (rødkål) alongwith Sådanne bayerske delikatesser som Obatzda (en krydret ost-smør spread) og Weisswurst (en hvid pølse).

Oktoberfest er sjovest i Tyskland

München Oktoberfest fandt oprindeligt sted i perioden 16.-dage fører op til første søndag i oktober. I 1994 blev denne mangeårige tradition  ændret som reaktion på den tyske genforening. Der findes få fester i verden med så megen gang i den på alle fronter som tyrolerfesten i München, der nok er den mest  kendte oktoberfest i det sydlige Tyskland, men som også kan foregå mange andre steder. Tyroler fest er ensbetydende med øl i temmelig store glas, lederhosen, tubamusik og  kvinde i sexede og nedringede tyrolerkostumer. Det er den blanding af festlige tiltag, der har fået tyrolertemaet til at brede sig til alle  andre steder i verden fra København til New York. Alle der holder af den løsslupne stemning, langt væk fra det kedelige, regelrette og forudsigelige fest og etikette elsker tyrolerfest.

Tyrolertøj til Kvinder

Kvinderne skal også klædes ud til Oktoberfest, og det er jo mindst ligeså vigtigt. Hvor mange måske synes, at mændenes kostume er lidt ovre i den fjollede afdeling, så er kvindernes udklædning ofte i den sexede og frække afdeling, og der er mange muligheder i forhold til at sætte sit eget, personlige præg. Men du skal finde en gerne kort nederdel gerne med blonder. Hvis nederdelen er en dragt, der dækker overkroppen, så sørg for, at den har en forholdsvis dyb udskæring foran, men også gerne bagved. Tyrolertøj til kvinder har et par grundregler, der helst skal overholdes for at opfylde forventningerne til en rigtig tyroler klædt kvinde: Skjorten skal helst være nedringet foran og måske bagved, ligesom nederdelen er kort og gerne med hvide strømpebukser inden under. Har du langt hår er det desuden prisværdigt, hvis du laver lange fletninger, der matcher godt med et stort, ægte smil på læberne. Det vigtigste ved en tyrolerfest er den umiddelbare glæde og løsslupne stemning. Se vores flotte dirndl kjoler her

Tyrolertøj til mænd

Kvinders tøj til Oktoberfest er frækt det er mænds ikke men høre ofte til i den lidt mere  fjollede afdeling- Fodtøjet skal helst være store støvler i læder eller lignende, og de skal helst gå helt op over anklerne. Her kan du vælge at lade snørebåndene være ubundet i toppen, så støvlerne bukker lidt ud til siderne. Sokkerne er vigtige i et Oktoberfest kostume. De skal helst være hvide eller grå, og de skal trækkes helt op til under knæene, som du sikkert har set det på tv. Er du optaget af virkelig at gå hele vejen, skal du købe en sæt lederhosen i sort, brun eller endda grøn, der når ned til over knæene. Selerne skal strammes godt op, så du har dine hoser trukket så langt op, de kan komme. Skjorten er oftest hvid og nogle med røde, blå eller grønne tern – men her kan du vælge at tage enhver farve på, som matcher til dit øvrige udstyr. Ligesom sokkerne er hatten noget af det, der gør kostumet til noget særligt. Find en grøn, brun eller grå hat i filt eller læder – gerne med en mere eller mindre spids top – og så er din forvandling i tyrolertøj en realitet.

oktoberfesttøj

Oktoberfesten er en fantastisk tid til at klæde sig i traditionelt bayersk tøj og fejre den tyske kultur og tradition. Her er nogle populære elementer i oktoberfesttøjet: 1. Lederhosen: Dette er de traditionelle bayerske bukser, ofte lavet af læder og udsmykket med knapper og broderi. De er typisk korte, og mænd bærer dem med stolthed. 2. Dirndl : Dette er den traditionelle kjole, som kvinder bærer til oktoberfesten. Det består af en bluse, et forklæde og en nederdel og kommer i en bred vifte af farver og mønstre. 3. Trachtenbluse: Dette er den traditionelle bluse, der bæres under dirndlen. Det er ofte hvidt og kan have pufærmer eller andre dekorative detaljer. 4. Trachtenhat: En traditionel hat, der ofte bæres af mænd til oktoberfesten. Den kan være lavet af filt eller uld og kan være dekoreret med fjer eller andre ornamenter. 5. **Strømper og strømpebånd:** Kvinder bærer typisk hvide strømper og et strømpebånd som en del af deres oktoberfesttøj. Husk, at autentisk oktoberfesttøj ofte er håndlavet og af høj kvalitet. Det er en fantastisk måde at opleve den traditionelle bayerske kultur og atmosfære på oktoberfesten.

 

Trustpilot
Trustpilot