VENETIANSKE MASKER

preload spinner

Venetianske masker

Venetianske masker stammer selvfølgelig, som navnet også indikerer, fra Venedig i Italien. Alle vores venetianske masker er inspireret af denne fortryllende by med de mange smalle kanaler og flotte broer. Måske kender du allerede maskerne fra et besøg til Italien og kanalbyen. Byen er kendt for de mange romantiske kanaler, hvor nyforelskede par sejler rundt i gondoler med italiensk serenader i baggrunden. De venetianske masker er meget elegante og klassiske og høre til et ægte karneval hvoraf navnet karnevals masker. Det og deres romantiske rødder er nok skyld i, at det er de masker, vi især forbinder med et maskebal. Det er dem, vi ser på film og eventyr. Kvinderne i smukke, store og overdådige kjoler møder op til bal med en smuk venetiansk øjenmaske. Masken er på engang både simpel og spækket med detaljer. Maskerne er omgærdet af mystisk og bruges til karneval i Venedig. Køb dine egne venetianske masker eller karnevals masker her hos Festbutikken og bliv klar med den helt rigtige maske til maskebal.

Øjenmasker Hvorfor?

Der var engang, hvor kostumebal og maskerader hørte det bedre borgerskab, forstået på den måde, at det kun var de rige, magtfulde og begunstigede, der havde tid og råd til at arrangere eller deltage i maskebal, hvor der endda i nogle tilfælde blev arrangeret egentlige maskespil – altså skuespil, hvor skuespillerne bar masker. Maskerne var dengang den vigtigste detalje i et kostume, som skulle skjule identiteten af den person, der var udklædt. Der er sket meget siden dengang, men at tage maske på er stadig et meget benyttet udstyr til et kostume.

Venetianske masker

Barokmaskerne eller venetiansk masker, har et romantisk præg og var nok grundlaget for for det vi idag kalder øjenmasker. I dag findes der masker, som ligner alt muligt forskelligt. Øjenmaskerne fås i mange materialer, og udbuddet er alsidigt, så du kan helt sikkert finde en maske, der kan gøre dig lidt mere mystisk. Til en smuk kjole kan en barok øjenmaske med fjer og stang gøre dit kostume mere unik og spændende. Hos Festbutikken har vi flotte eksemplarer af venetianske masker. En er i guld med røde fjer, men der er flere elegante øjenmasker med stang i andre farver - også en dekorativ Mardi Gras Maske. Vil du helst være fri for at skulle holde øjenmasken via en stang som du kender det fra diverse film og barokken, er der et stort udvalg af andre masker, nogle er i festlige farver med fjer og guldpailetter. Du bestemmer selv, hvor meget opsigt du vil vække, da nogle af maskerne er rigt udsmykket med et hav af smukke detaljer og fjer i hver sin farve, så du kan vælge netop den, der matcher din kjole eller kostume bedst. Vil du være lidt mere diskret, er der mulighed for det ved at bruge en klassisk Charlston glitter øjenmaske, der er mange farver at vælge imellem.

Zorro Masker

Du kan også få en helt almindelig sort øjenmask  i flere udgaver, den ene er god som banditmaske. Dette er masken du kender fra fortællingerne om Zorro. Zorro øjenmaske med stofbånd i sort. Skal du klædes ud som helten Zorro eller en af figurerne fra bjørnebanden eller bare være en bankrøver er denne et godt supplement.

 


 

Trustpilot
Trustpilot