FASTELAVN

 

Fastelavnskostumer, fastelavnstønder, pynt og meget mere

Alt i fastelavnskostumer, tønder og pynt til fastelavnsfest! I denne kategori finder du fastelavnskostumer, fastalavnspynt samt fastelavnstønder. Find dit fastelavnskostume børn i vores store udvalg af fastelavnskostumer. Herudove har vi kroner til både kattedronninger og kattekonger. Er du inviteret til fastelavnsfest? Eller overvejer du selv at holde en? Så er du kommet til det helt rette sted. Som det fremgår af vores navn, er vi hos Festbutikken eksperter på festområdet, og vi mener, fastelavn er et af årets højdepunkter. Derfor kan du hos os finde masser inspiration inden for både fastelavnskostumer og oppyntning til fastelavn, hvilket vil sikre dig, at din fastelavnsfest bliver en uforglemmelig ting. Så hvad enten du leder efter udklædning til dig selv, et fastelavnskostume til dit barn, oppyntning til hjemmet eller noget helt tredje, er vores webshop det helt rette sted at starte.

 

 

 

preload spinner

 

Fastelavn og karneval

Fastelavn eller karneval, som det hedder i andre lande - er en fest, der på jordens nordlige halvkugle ligger på grænsen mellem vinteren og foråret. Antikkens romere fejrede forårets komme, og de gamle egyptere fejrede, at livets og årets cyklus startede forfra, når Nilen gik over sin bredder. Det at klæde sig ud og slå til søren har altid været en del af livet - og til Fastelavn blev muligheden ekstra stor, idet fastelavnskostumer med hvad der sig dertil hører af udklædning og masker for en tid slettede de sociale skel i samfundet. Den simple bonde kunne sidde ved samme bord som herremanden - eller han kunne ligge i samme seng. Løssluppenhed var en stor og vigtig del i denne festtid. Løssluppenheden fungerede som en ventil i en hverdag, der var præget af regler og hårdt arbejde. Karnevalsfesterne var i gamle dage kun for voksne, det er først i nyere tid, at fastelavn er blevet børnenes fest og hvor det er børnene, der iklæder sig fastelavnskostumer. 

Kattedroninger og kattekonger

I dagens Danmark er der typisk en krone til den, der slår bunden ud af tønden (så slikket falder ud) og en anden krone til den, der slår det sidste bræt ned. Der er dog ikke helt konsensus for, hvad der er vigtigst og dermed er det ikke klart, hvad der medfører kattekongetitlen og hvad der udløser kattedronningetitlen. Der er tendens til et flertal for, at den der slår det sidste bræt ned bliver kattekonge. Men da nogen ser det som en større begivenhed, at slikket kommer ud, så er det disse steder den der slår bunden ud af tønden, der bliver kronet som konge. Derudover er der et hav af andre variationer, der f.eks. bytter det at slå bunden ned ud med at slå det første bræt løs. Det kan så både være konge/dronning, og her er det så typisk det sidste bræt (første/sidste) der udløser den anden krone. Atter andre ser kun det med bunden som vigtigt (så er slikket ude), og derfor bliver den der får dette til at ske konge, og dronningen er så enten den der slog lige før, som gjorde det sidste forarbejde, eller den der står bagved, som blev snydt for det næste slag. Der er endda nogle steder, hvor kongen selv vælger sin dronning.

Find masser af inspiration til fastelavn

Når det kommer til udklædning og temafester, må fastelavn siges at være årets højdepunkt. Her er der en hel højtid, der er dedikeret til udklædning og festlig oppyntning, hvorfor det er en af de bedste anledninger til at klæde sig ud og give den hele armen. Det gode ved fastelavn er desuden, at man helt selv kan bestemme, hvad man må klæde sig ud som. Er du en af dem, der tror, fastelavn kun er for børn, kan du godt tro om igen – i vores store udvalg findes der nemlig flotte og gennemførte fastelavnskostumer til både børn og voksne. Vores fastelavskostumer dækker alle de ønsker, børnene kunne tænke sig at have til deres udklædning. De kan være alt fra korstogsriddere eller vikinger over klovne og sjove dyr til kirurger eller de sejeste superhelte – og stort set alt ind i mellem! Vi har et kæmpe udvalg til både piger og drenge i alle aldre, så der er også noget til de helt små.

Fastelavnsris

Fastelavnsriset var førhen et bundt friske birkegrene pyntet med udklippede figurer, som om morgenen fastelavnssøndag blev brugt til at vække forældre ved at slå på sengen og som giver frugtbarhed. Nogle steder risede man også husdyrene på gården for at give dem frugtbarhed. I dag er der ikke længere udklippede figurer på fastelavnsriset, men slik - og riset stilles til pynt og bruges ikke til at slå hverken dyr eller forældre med.

Udklædning, oppyntning og meget mere

Hos os finder du kort sagt alt det, du skal bruge til fastelavn. Vi har et stort udvalg af kostumer og udklædning, hvor det næsten kun er fantasien, der sætter grænser. Derudover kan du hos os også finde et stort udvalg af pynt og dekorationer til fastelavn, så du kan forvandle dit hjem til det helt rette sted at holde en fastelavnsfest. Uanset hvad er du altså kommet til det helt rette sted at starte, hvis du mangler noget i forbindelse med fastelavn.

 

Trustpilot
Trustpilot