PINATA OG TILBEHØR

Pinata stort udvalg af sjove pinatas

Stort udvalg af festlige og sjove pinatas! En pinata er en slags mexicansk fastelavnstønde og en pinata kan blandt andet bruges som et sjovt indslag til din fest eller til en børnefødselsdag. En pinata skal fyldes med lækkerier som godter, legetøj eller hvad man kan finde på. Fyld den med forskellige godter eller gaver, du kunne tænke dig at overraske dine gæster med. Som et festligt indslag slår alle gæster skiftevis på pinataen til den går i stykker og alle godterne vælter ud.

 

Køb din pinata online hos os, vi har rigtig mange forskellige typer pinatas, du kan vælge mellem f.eks en spiderman pinata til spiderman fest eller en Olav pinata til frozen fest.

 

 


{{amount}}

Selvom pinatas er tænkt som en sjov aktivitet for primært børn i dag har Pinatas en lang, rig historie. Der er nogen uenighed, men det lader til, at Pinataens oprindelse ikke er spansk, men kinesisk. Den kinesiske version var i form af en ko eller okse og anvendes til det nye år. Det blev dekoreret med symboler og farver beregnet til at producere et gunstigt klima for den kommende vækstsæson. Det var fyldt med fem typer af frø og derefter ramte med pinde af forskellige farver. Efter piñata blev brudt, blev resterne brændt og asken holdes for held og lykke. 


Traditionen med Pinata ankom i Europa i det 14. århundrede, hvor det var forbundet med den kristne fejring af fasten; i Spanien, den første søndag i fasten, "Piñata Søndag" blev en fest kendt som Dance of the Piñata. Som ordet italienske oprindelige rive, Pignatta betyder "fajance gryde," den spanske oprindeligt brugt en almindelig ler beholder, før du begynder at dekorere det med bånd, lametta og farvet papir. Oprindelsen af ​​det italienske ord menes at være knyttet til det latinske ord pinea, "kogle".


Den europæiske piñata tradition blev bragt til Mexico i det 16. århundrede; der var imidlertid en lignende tradition i Mesoamerika. Mayaernes tradition var lig den moderne piñata tradition, herunder blindfolding deltageren rammer piñata. Den Aztec tradition fejrede fødselsdag Huitzilopochtli. Præster vil dekorere en lerkrukke med farverige fjer. Når krukken blev brudt med en pind eller kølle, fald alverdens offergaver ned for fødderne. I henhold til lokale optegnelser blev piñata først anvendt til brug ved evangelisation i 1586, i Acolman, lige nord for Mexico City. De augustinske munke der ændrede europæiske piñatas og skabte Las Posadas tradition med  fejringen af ​​fødslen af ​​Huitzilopochtli, som blev fejret i midten af ​​December. Kilde wiki