ARABER KOSTUMER

Araber Kostumer - Olie Sheiker og Mavedansere

Mellemøstens mystik, kultur og rigdom er personificeret i det klassiske araber kostume, som mange nok forbinder mest med de stenrige olie sheiker, som vi alle kender fra TV. Det er det lange, udelte, løst hængende hvide klæde, der tjener som både overdel og underdel. Det er lige så enkelt, som det lyder. På hovedet skal der være et gerne farvestrålende hovedklæde, der dækker håret og som falder et pænt stykke ned over ryggen. 

Hovedklædet holdes sammen af det særlige pandebånd, der også er kendetegnende for det arabiske kostume. Derudover er der mange muligheder for at tilføje kostumet ekstra effekter som for eksempelvis solbriller, et sværd og et sort skæg på hagen eller over læben, er heller ikke at kimse ad.

 

Kvindernes araber kostumer er typisk ikke tilsvarende tildækkede, for de er inspireret af mustiske dansere, der underholdt herskaberne med deres forførende dans. Her skal maveskindet helst være frit, mens ansigtet måske endda er dækket af et ansigtsklæde ved munden og halsen. Det er et stærkt indtryk, dette kostume giver til de øvrige gæster. Araber kostumer er ensbetydende med mystik og samtidig en kærlighedserklæring til livet og dets mangfoldighed.


{{amount}}