GANGSTERTEMA 20erne

Gatsby og Gangsterfest

 

Depressionen afløser de "brølende '20'ere" og i USA tvinger alkohol forbudet befolkningen til at mødes i "hemmelige" klubber, mens Mafiaen tjener styrtende af penge på smugler-sprit og gambling. Du kender karaktérene fra film : Al Capone, Lucky Luciano og God Farther. Skal du holde gatsby, gangsterfest eller charlston temafest og flytte Chicargo i 20erne til København, er det vigtigt at skabe den helt rette gangsterfest stemning. I praksis er det slet ikke så svært, for her har vi samlet en perlerække af forskellige dekorationer i 1920'er og gangster stil eller gatsby stil. Skal "scenen" være en af de mange undergrunds klubber med spil, tyk røg og ikke mindst, masser af billig whiskey ,så er Festbutikkens gangster kategori et godt sted at starte.

 

VI har alt til en ægte 20er Gangsterfest, inklusiv gangster kostumer, Trilby hatte, gatsby dress, parykker fra 1920'erne og naturligvis dekorationerr. Gangster temaet dækker over 1920' og '30 og er kendetegnet ved jakkesæt til herrerne, Flapper- eller Charleston kjoler eller gatsby kjoler til damerne og masser af stil. 

 

 

 


Charlstonfest

 

1920'erne var årtiet, der er kendt for at være én stor fest. 1920'erne bliver ofte forbundet med dansen Charleston, som har sin oprindelse i det sydlige USA. Dette var en noget vovet dans i 20'erne, men man svingende alligevel lystigt med både arme og ben til de seje jazzrytmer - lidt noget andet end en gammel stiv vals som ellers var traditionen på denne tid. Dansen Charleston er en af hjørnestenene i det, vi ofte kalder "de glade 20'er" med korte frynsekjoler, lange halskæder og hårbånd med fjer som passede til de korte kvinde frisure For herrerne gjaldt det om at have styr på overskæget, en kæk vest og hat eller Al Capones gangsterstil med nålestribet jakkesæt og hvidt slips.
 

Sandheden er, at indtil krakket på Wall Street i oktober 1929, så var 20'erne generelt præget af glæde og lettelse over at første verdenskrig endelig var overstået og man ikke længere var undertrykt og kontrolleret på samme måde og i ligeså høj grad som tidligere det sås både indfor musik og tøjstil. Verdenssamfundet var i 20'erne i en rivende udvikling. Tøjet skiftet til en mere løs stil og ikke mindst voksede mange nye ideer indenfor kunst, musik og endda film som noget helt nyt. I musikken havde både jazz og blues deres storhedstid. Louis Armstrong var kongen af  jazz musik som blev mere udbredt over hele USA fordi radioen i 20'erne blev allemands eje i takt med at de kommercielle radio stationer blev introduceret.

 

Uanset om du skal bruge udklædning fra 20'erne fordi du skal til en Gatsby temafest, eller bare elsker stilen, så har Festbutikken et kæmpe  udvalg fra 20erne. Der er to berømte stilarter som 20'erne er kendt for. For kvinder er den sjoveste nok ”flapperkjolen”, som også er kendt som Charlestonstilen. Stilen for ”flapper” kvinder i 20'erne var kort hår og endnu kortere kjoler, så man havde bevægelsesfriheden til at kunne danse hele natten til de nye vildere og mere livlige danse der kom frem i efterkrigstiden. Når du klæder dig som en ”flapper” kvinde fra 20'erne, så udtrykker du en meget glad, ubekymret og flirtende stil. Kjolerne  glimter med små krystaller og palietter og virker drilsk med fjer og blonder. Klæd dig ud som en kvinde fra 20'erne, hvis du kan lide korte skørter, høje hæle og et flirtende hårbånd med fjerpragt. Det er ingredienserne for at ramme den legendariske ”flapper” stil. ”Flappere” var kendt for at leve livet i høj fart og ikke tage sig af sociale normer og de gamle værdie, og det kommer sig til udtryk i udklædningen du kan få på denne side.

 

Vil du som mand  gerne vil matche ”flapperen” fra 20'erne sakl du bare i kontakt med din indre Gangster. Vi har masser af forskellige versioner af den klassiske gangster kostumer, til både mænd og kvinder, der gerne vil være lidt sej og lidt rå på en klassiskmåde. Kombiner din gangster udklædning med en matchende hat og selvfølge en fed Tommy gun fra vores sektion af tilbehør- Finde din indre gangster frem og prøve at være Al Capone for en dag. Hvis I er mange, der skal til samme fest, så kan man fx vælge samme tema i en gruppe og dermed overraske til en fest.

 

20'erne er også et rigtig fantastisk til en fest, for der er ikke noget, der kan slå en rigtig fed gangsterfest, hvor alle tager stilen seriøst – man kan næsten blive bragt tilbage til de gamle dage i 20'erne med spiritusforbud i Chicago, mafia bosser- Festbutikken har alt, hvad du behøver til 1920'erne - ja ned tilden mindste detalje. Mange af vores kostumer er komplette med hovedbeklædning og enkelte endda med paryk, I denne kategori finder også separate dele, der kan kombineres med det tøj og alle de accessories, som du finder i denne kategori. Måske er det endelig tid til at indtage rollen som den store Gatsby eller den elskede Daisy. Fuldend århundredets fest med champagnefontæne og dans til den lyse morgen.

Nu når hvor der snart er 100-års jubilæum for 1920'erne, virker denne type fest og disse kostumer mere aktuelle end nogensinde før. Køb charlston kostumet allerede i dag hos Festbutikken!

Trustpilot