GULDBRYLLUP

 

Guldbryllup pynt

Guldbryllup er en stor ting og den skal da også fejres med manér. Der er mange traditoner forbundet med denne store dag hvor der blandt andet bliver lavet æresport med granguirlande hvorpå der bliver pyntet med guldballoner, guldfolie, guirlande og selvfølgelig hurra flag. Morgenmusik med de høje herres musik og masser af sang til guldbrude parret. Disse ting kan selvfølgelig også bruges til et flot 50 års jubilæum i firmaet eller idrætsforeningen. I denne kategori har vi samlet alt pynt til gudbryllup. Farverne som typisk går igen til guldbryllup er selvfølgelig guld men også roseguld er begyndt at vinde indpas. Velkommen til vores side omkring guldbryllup. 

 

 

 

 

preload spinner

Guldbryllup

I løbet af 1800 tallet bredte skikken med at fejre guldbryllup (jubelbryllup) fra Nordtyskland til Danmark. Jubelparret blev velsignet i kirken, og bagefter gik man i procession til hjemmet. I løbet af århundredet blev højtideligholdelsen i kirken de fleste steder efterhånden fortrængt til fordel for festen i hjemmet. Hen imod århundredskiftet begyndte man at vække brudeparret tidligt om morgenen med musik og sang. Æresporten er et vigtigt element i et bryllupsjubilæum. Æresporten opsættes foran hoveddæren natten før, og man samles med hornmusik inden man sætter sig til bords ved det "spontant" dækkede morgenbord.

Æresport Guldbryllup

Kender du nogen, der skal holde guldbryllup? Så har du sikkert allerede gjort dig dine overvejelser og opdaget, at der er tradition for at lave en flot æresport. Det er nemlig gæsterne, hvad end det er familie eller venner, der i al hemmelighed står for at hænge æresporten op omkring brudeparrets hoveddør. At lave en æresport er en gammel tradition, men som stadig håndhæves i stort stil. Den er i de fleste tilfælde bundet sammen med gran og i midten af toppen placeres et skjold med navne, dato eller år. Her på siden finder du inspiration til, hvordan en flot og veludført æresport kan se ud. Vi har både kunstgran i form af granguilander samt skjold til guldbryllup, skilte med 50, satinbånd og bannere med årstallet 50. Kort sagt alt hvad du behøver for at lave en flot æresport til guldbryllup.

Trustpilot
Trustpilot