KOBBERBRYLLUP

KOBBERBRYLLUP

Når brudeparret har været gift med hinanden i 12,5 år, er det tid til at fejre kobberbryllup. Familie og venner kommer for at fejre at I har været sammen i så mange og år, og ønsker jer samtidig held og lykke med de næste mange år. Eftersom det er en nyere tradition, er der næsten frie tøjler. Vi har alt pynten til at gøre jeres kobberbryllup helt perfekt, i alle tænkelige farver, så vi har bestemt noget der passer til jeres stil. De mest populære farver til kobberbryllup er selvfølgelig kobber og rosegold der ligner kobber meget. Vi har både festartiklerne og bordpynten der passer til kobberbryllupt og den store dag i netop de farver. Herunder har vi samlet et udvalg af pynt til kobberbryllup.  Så velkomme til vores kategori med pynt til kobberbryllup. 

preload spinner

Festpynt til Kobberbryllup

I løbet af 1800 tallet bredte skikken med at fejre (jubelbryllup) fra Nordtyskland til Danmark. Jubelparret blev velsignet i kirken, og bagefter gik man i procession til hjemmet. I løbet af århundredet blev højtideligholdelsen i kirken de fleste steder efterhånden fortrængt til fordel for festen i hjemmet. Hen imod århundredskiftet begyndte man at vække brudeparret tidligt om morgenen med musik og sang. Kobberbryllup fejres 12 1/2 år efter brylluppet. Traditionen med kobberbryllup er forholdsvis ny, idet den først begynder at brede sig rigtigt i Danmark omkring 1930. Det er populært at samle gamle kobberting som gryder, potter og pander, som gives som (hade)gave til kobberbryllupsparret. Familie eller venner arrangerer morgenbord og opsætter en æresport over hoveddøren. 

Æresport kobberbryllup

Kender du nogen, der skal holde kobberbryllup? Så har du sikkert allerede gjort dig dine overvejelser og opdaget, at der er tradition for at lave en flot æresport. Det er nemlig gæsterne, hvad end det er familie eller venner, der i al hemmelighed står for at hænge æresporten op omkring brudeparrets hoveddør. At lave en æresport er en gammel tradition, men som stadig håndhæves i stort stil. Den er i de fleste tilfælde bundet sammen med gran og i midten af toppen placeres et skjold med navne, dato eller år. Her på siden finder du inspiration til, hvordan en flot og veludført æresport kan se ud. Vi har både kunstgran i form af granguilander samt skjold til kobberbryllup, skilte med 12½, satinbånd og bannere med årstallet 12½. Kort sagt alt hvad du behøver for at lave en flot æresport til kobberbryllup. Nogle laver æresporten som kun den halve side af en port - andre laver porten i halv højde, så man - til megen morskab - skal kravle under porten, for at komme ind til  morgenbordet. Begivenheden fejres ofte  med en stor fest. Pynt til kobberbryllup kan være lidt vanskeligt at opdrive, da det ikke er mange steder i Europa kobberbryllup fejres men vi har gjort hvad vi kan for at gøre det nemt for dig. 

Trustpilot
Trustpilot