KOSTUMER DRENGE

Halloweenkostumer til drenge

I Festbutikken er der uhyggelige halloweenkostumer til drenge i alle aldre såsom  skeletter, zombier, døden med leen diverse monstre og dræber klovne. Skal du gøre halloween kostumen helt perfekt så fuldend kostumen med en flot og uhyggelig ansigtsmaling eller maske. Se også vores flotte udvalg af blodige våben og andre gadgets som ligger frit fremme på hylderne i butikken. Mere gruopvækkende bliver det ikke. Festbutikken har mere end 150 forskellige drengekostumer til Halloween samt et væld af tilbehør. Se vores mange flotte og uhyggelige halloween masker og vores pynt til Halloweeen. 

 

 På uhyggeligt gensyn - her på siden eller i vores (u)hyggelige butik i Smallegade.

 

Andre typer af drengekostumer? Find andre typer kostumer til drenge her


Allehelgensaften afholdes den 31. oktober som er aftenen før allehelgensdag, Der falder den 1. november. På allehelgenssøndag tændes der typisk lys og man fejrer troens forbilleder og mindes de døde. Ifølge gammel folketro  er allehelgensaften den aften, hvor hekse og genfærd  og mørkets magter vender tilbage fra de døde for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

 

Begrebet Halloween, der har sit afsæt i de engelsksprogede lande, har en nær tilknytning til Allehelgensaften. Halloween fejres efter traditionen den 31. oktober.

Historisk

Allehelgensaften gik i lighed med allehelgensdag stort set i glemmebogen i den danske kultur, da den blev afskaffet ved helligdagsreformen af 1770 . Den er ved at vinde indpas i dansk kultur igen, under det amerikanske navn. I dag fejres den i Danmark efter den amerikanske model.

Allehelgensaften blev til som Samhain, en Hedensk højtid blandt kelterne i Irland og Storbritannien. I det 19. århundrede blev traditionen taget med til Nordamerika af hovedsageligt irske og skotske immigranter, som tog de forskellige traditioner med sig. I det 19. århundrede startede dagen, ifølge kirken og den florentinsk kalender , ved solopgang.

Allehelgensaften i engelsksprogede lande (Halloween)

I USA og Skotland og de øvrige engelsksprogede lande kaldes allehelgensaften for halloween, en forkortelse fra "All Hallows' Eve", og er en stor festdag, der med et glimt i øjet lægger vægt på gys og gru med hekse, spøgelser, spindelvæv, edderkopper, horrorfilm osv.

 

Halloween kan sammenlignes med fastelavn i Danmark: børn klæder sig ud og går rundt og banker på naboernes døre for at få slik (i USA siger børnene trick or treat ,  som er blevet oversat til "slik eller ballade ".

 

En af de mest kendte halloween-skikke er at udskære orange græskar (pumpkins) med skræmmende ansigter og bruge dem som lamper, Jack o' Lanterns. De traditionelle halloween-farver er sort og orange. Oprrindeligt brugte man i skotland roer men da tradition kom til USA var det nødvendigt at finde en erstatning.

 

Begrebet Halloween i Danmark

 

Den amerikanske "halloween" begyndte at vinde popularitet i Danmark, da Eksta Bladet  i 1998 tog initiativet til det første af en række årlige halloween-arrangementer i Scala, med gyserfilm -maratoner, gevinster til bedste  udklædning.

 

I år 2000 begyndte legetøjskæden Fætter BR at sælge halloween-udstyr, og i 2006 begyndte Tivoli at holde halloween-åbent i efterårsferien med græskar, hekselandsby osv. I 2008 deltog 264.000 mennesker i Tivolis  halloween-arrangement, hvilket gjorde efterårsferien til Tivolis mest besøgte periode. Senere begyndte også Legoland , Fårup Sommerland, Djurs Sommerland og Bonbon-Land at bruge temaet i efterårsferien, svarende til at det i USA er en stor tradition, at forlystelsesparker gør meget ud af deres halloweendage, under navne som Fright Fest, Halloweekends, Scarowinds, etc.

 

Fun Fackts  Halloweens popularitet i Danmark kan direkte måles i den nationale græskar produktion, der i løbet af få år steg til 400.000 i 2008, og i 2015 var nået op på 800.000 græskar. (Kilde WIKI)

Trustpilot